Co to jsou veneers?

Jsou pro vás veneers na zuby tou správnou cestou k americkému úsměvu? Možná ano, možná ne. Zjistěme to společně v DENTALABS ✅ Konzultace zdarma

Veneers (zubní fazety)

Veneer je anglický název pro zubní fazetu, který se ujal i v Česku. Jedná se o termín z estetické stomatologie a fazety (neboli veneers) jsou vrstvy materiálu umístěné na zub za účelem zlepšení estetiky zubů a úsměvu. 

K výrobě fazety se používají dva hlavní typy materiálu: kompozit a dentální porcelán neboli keramika, přičemž u nás v DENTALABS využíváme výhradně kvalitnější keramické fazety.

Komplexní článek na téma zubních fazet jsme sepsali v článku Zubní fazety a vše, co potřebujete vědět

Veneers a zuby: Otázky na vaše odpovědi

Veneers: Cena aneb Kolik stojí veneers?

Drobné korekce začínají u nás v DENTALABS na 707 Kč měsíčně, kosmetické úpravy na 1 772 Kč měsíčně a komplexní změna na 2900 Kč měsíčně

Finální cenu určuje váš stav i vaše požadavky v kombinaci s doporučeními zubaře. Od toho se také bude odvíjet odpověď na další častou otázku, kolik stojí fazety (veneers) na všechny zuby.

Jak dlouho vydrží veneers (fazety na zuby)?

Životnost keramických fazet bývá delší než kompozitních, a to i více než 10 let. U kompozitních se bavíme přibližně o poloviční době.

Jak se dělají fazety na zuby?

Před aplikací fazey musí zubař jemně odstranit tenkou vrstvu skloviny z přední části zubů, aby vytvořil prostor pro fazety. Poté se vytvoří otisky zubů, které se pošlou do laboratoře, kde se veneers na míru vyrobí.

Jsou veneers falešné zuby?

Častý mýtus. Veneers (fazety) nejsou falešné zuby, ale tenká porcelánová vrstva připevněná k vašemu přirozenému zubu, která kosmeticky vylepšuje váš úsměv..

Víte, že potřebujete “něco udělat se svými zuby”, ale nevíte, co by to mělo být? Objednejte se k nám na bezplatnou konzultaci. U nás či na našich sesterských klinikách se o vás dokážeme postarat:

Mohly by vás zajímat naše další články, které se věnují fazetám (veneers):

Začněte konzultací zdarma.
Naplánujeme optimální řešení pro vaši proměnu.

Objednejte se na konzultaci zdarma
bila sipka